Decoratietips voor een stadsappartement

Cosy

Na mijn vorige blogs Je eigen woning: kiezen, kijken, kopen en Verhuizen naar je eigen woning is het tijd voor the fun part: decoreren! Hoewel dit niet echt een onderwerp is waar ik meestal over schrijf, kon het niet ontbreken in mijn verhuisverhaal. Het is ook een manier om de vlinders in je buik te volgen, ook dit onderwerp verdient dus een plaatsje op mijn blog. Hierbij dus… decoratietips!

Mijn plekje, mijn verhaal

Voordien huurde ik een appartement dat ik voor enkele honderden euro’s had ingericht met koopjes die ik vond op tweedehands.be of in de kringloopwinkel. Deze keer mocht het iets meer zijn. Ik vond het bovendien zalig dat ik my very own place kon inrichten helemaal zoals ik het wilde. Mijn doel was dat mijn thuis een verhaal zou vertellen van wie ik was. Daarnaast wou ik dat het een soort collectie zou zijn van dingen waar ik van houd. Op deze manier wordt het echt je happy place.

An interior is the natural projection of the soul.
– Coco Chanel

Kies voor een praktische inrichting

Mijn stadsappartement in een gerenoveerd herenhuis in het Antwerpse is licht, gezellig, maar niet zo groot. Daarom moest ik een beetje creatief zijn om de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Is jouw woning ook aan de kleine kant? Dan zijn deze tips nuttig voor jou:

 • Kijk op Pinterest voor leuke ideeën. Een Scandinavisch getint interieur was voor mij het doel, op de zoekterm “small scandinavian living room” heb ik veel inspiratie gevonden.
 • Maak er jouw eigen plekje van door persoonlijke elementen toe te voegen. Dit kunnen foto’s zijn, een eigengemaakt schilderij,… Ik koos o.a. voor een badkamermat met een leuke quote die me meteen een goed humeur geeft ’s morgens! #selfloveeverywhere

Badkamer

 • Koop meubels waar je door kan kijken. Dit creëert een gevoel van ruimte. Mocht je je afvragen waar mijn meubels vandaan komen: ik kocht veel bij Maisons du Monde. Zij hebben prachtige spullen aan een correcte prijs. Van hun (online) service was ik echter niet tevreden, ik raad je aan om direct in één van hun winkels te kopen in plaats van online te bestellen.
 • Een spiegel hangen op een strategische plek is altijd een voltreffer. Met deze variant van Maisons du Monde lijkt het net alsof je een tweede raam hebt.

Spiegel

 • Alles afmeten is de boodschap! Voor je enthousiast meubels gaat kopen, zorg dat je precies weet hoeveel plaats je ter beschikking hebt.  Dit geldt overigens bij elke woning, groot of klein.
 • Ken je het moment dat je je in een winkel bevindt, zowat alles mooi vindt en de keuze zo moeilijk is? Houd je aan een kleurenpalet voor je decoratie en je maakt het kiezen al een stuk gemakkelijker. Voor mij was dit zwart, grijs, hout, koper (deze twee laatsten zijn uiteraard geen kleuren maar wel een leidraad. Zo kocht ik bijvoorbeeld zachtroze kussentjes voor mijn zetel omdat die perfect bij het koper passen).

Blikvanger

 • Zorg voor een eyecatcher aan de muur. In de woonkamer koos ik voor een skyline van Cityshapes. You guessed it: ik koos voor de Antwerpen-versie en ik vind hem prachtig! Je hebt deze bovendien in verschillende formaten, kleuren en ook voor andere steden. Met de code “wendy15” krijg je 15% korting op al hun producten.
 • Creëer verschillende hoekjes. In één ruimte heb ik zowel een woonkamer, een toog met barstoelen, een eetkamer én een cosy corner. Die laatste staat bij mij niet toevallig aan het raam, zoals de oudjes zit ik daar graag mensen te kijken (life over thirty…).

Cosy

 • Tenslotte nog een laatste (niet-decoratie) tip: vergeet niet te housewarmen! Ook al wil je dat je woning echt “af” is voordat je ze aan anderen laat zien, wacht je hier best niet te lang mee. Vaak krijg je nog decoratieve geschenkjes, cadeaubons, die je kan gebruiken voor de finishing touches. Belangrijker dan dat het echt helemaal af is, is jezelf thuis voelen. Vrienden en familie ontvangen helpt om gezellige, huiselijke energie in je nieuwe woning te blazen.

cosy

Thank you for reading <3

Hoewel deze 3-delige blog specifiek over mijn verhuisverhaal gaat, hoop ik dat jij er ook iets aan hebt. Misschien is dat gezonde nieuwsgierigheid naar zelf de stap zetten, een laatste duwtje in de rug of “gewoon” nieuwe inspiratie. Ik ben in elk geval heel gelukkig met mijn nieuwe stekje, alweer een droom die werkelijkheid wordt. Ontzettend dankbaar dus, ook voor alle helpende handen (en een extra bedankje aan mijn lieve papa voor alle uurtjes klussen, my daddy is my hero)!

The secret to living the life of your dreams
is to start living the life of your dreams today,
in every little way you possibly can.
– Mike Dooley

 

9 Replies to “Decoratietips voor een stadsappartement”

 1. Nieuwe woning, nieuwe herinneringen ! Gefeliciteerd met je eigen stekje !

  1. Bedankt! ?

 2. Heel gezellig, mooie tinten! En die Cityshapes kende ik niet en is een zeer leuke tip!

 3. Heel warm en gezellig!!

  1. Dankjewel!

 4. An Verschueren zegt: Beantwoorden

  Het resultaat is práchtig! Good job ??!

 5. Een dikke proficiat ,knap gedaan!!!

 6. Net de skylne van m’n stad besteld dankzij jouw tip en korting! Merci!

  1. Super leuk om dat te horen! You’re very welcome!! ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.