Citytrip Milaan: de 5 leukste tips

Onlangs bracht ik voor mijn werk als stewardess 2 dagen door in Milaan. Hoewel ik vooral een fan ben van Scandinavische en Oost-Europese steden, kan een sporadische Zuiderse citytrip me ook wel bekoren. Italië blijft een land waar je je instant in vakantiemodus voelt. Ik heb daarom het nuttige met het aangename gecombineerd en me helemaal ondergedompeld in la dolce vita, heerlijk! Ik geef jullie graag de 5 leukste tips voor een citytrip naar deze pittoreske stad.

ITALIAANS SPREKEN TIJDENS JE CITYTRIP

First things first. Italianen zijn echte patriotten: ze houden van hun land en hun taal. Echt gemotiveerd om Engels te spreken zijn de lokale Italianen doorgaans niet. Het is dus handig om een woordje Italiaans te spreken. Il cameriere (=ober) zal net dat tikje extra moeite doen als je hem bijtreedt in zijn liefde voor de Italiaanse taal.

Goedemorgen = buongiorno
Goedenavond = buonasera
Tot ziens = arrivederci
Hoe gaat het? = Come sta?
Goed, dank u. = Bene, grazie.
Een tafel voor twee graag. = Una tavola per due.
Ik wil graag … = Prendo …
Kunnen wij de rekening krijgen? = Possiamo avere il conto?
Het was heel lekker! = Era molto gustoso!
Complimenten aan de chef! = Complimenti allo chef!
(en wie weet krijg je een gratis limoncello bij de rekening.)

 

DE 5 LEUKSTE TIPS

Duomo di Milano - een must tijdens je Milanese citytrip

1. Duomo di Milano

Wat een gotisch meesterwerk is deze kathedraal! Steevast omringd door een mensenmassa, nooit onterecht. Je kan immers onmogelijk Milaan bezoeken zonder de Duomo te hebben gezien. Met zijn oppervlakte van maar liefst 11.700m² is het een van de grootste kerken ter wereld. Meer info over tickets en openingstijden vind je hier.


2. Galleria Vittorio Emanuele II

Een mooie metafoor voor deze toeristische modestad. In deze overdekte winkelgalerij word je ondergedompeld in een wereld van fashion en glamour. Je kan er je ogen rijkelijk de kost geven. Hier vind je immers merken zoals Prada, Gucci en Louis Vuitton en je kan er een overdaad aan stucwerk, mozaïeken en marmer bewonderen. Naast al deze pracht en praal vind je er, jammer genoeg, ook een McDonald’s. De logica tussen deze twee ontsnapt me, maar we zullen het door de vingers kijken.

 

Cappuccino-love op citytrip
De dag beginnen met een lekkere cappuccino = me happy

 

3. Martini Bar Dolce & Gabbana

Heb je pech en is het slecht weer? Ga lekker aperitieven; altijd plezant en op vakantie mag dat. Kies voor een martini op deze trendy, overdekte locatie. Je kan er overigens lunchen op de binnenplaats: een oase van rust te midden van de stad. Het personeel lijkt recht uit de Dolce & Gabbana-catalogus te zijn gestapt. De martini is er vrij prijzig maar ’s avonds krijg je er gratis side dishes bij. Did anyone say free food?


Castello Sforzesco4. Castello Sforzesco en Parco Sempione

Wil je even een break van het drukke stadscentrum, bezoek dan dit indrukwekkende 14de eeuwse-kasteel. Het diende als burcht van de Visconti, de Italiaanse adel die destijds Milaan bestuurde. Vandaag vind je hier echter verschillende musea met werken van o.a. Michelangelo en Leonardo da Vinci. Niet zo into musea bezoeken? Maak dan een wandeling door het aangrenzende park Parco Sempione. Hier spot je knappe architectuur uit het fascistische tijdperk, alsook de Boog van de Vrede.

5. Lago di Como

Met de trein geraak je voor een prikje in Como, liggend aan het gelijknamige meer. Hier kom je vooral voor de prachtige natuur. Neem de Funiculare (=kabelbaan) naar boven voor een spectaculair uitzicht over het meer en de bergen en maak een wandeling door de bossen. Combineer nog met een lekkere Italiaanse gelato en je dagje uit kan niet meer stuk. Fun fact: George Clooney heeft hier een zomerverblijf! Como, what else?

Prachtige uitzichten tijdens je citytrip

E allora, buon viaggo!

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.