Boekentips

Foto door BP De Fotomaker

Hieronder vind je een lijst van mijn boekentips! Het zijn boeken die ik waardevol vind om te lezen en die een stukje bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Klik op de afbeelding om rechtstreeks naar de website te gaan waar je het boek kunt aankopen.

Dit boek van Jay Shetty staat bol van waardevolle levenslessen vanuit zijn ervaring als monnik. Hij vertelt zijn verhaal op een luchtige manier. Zijn tips en inzichten vergezelt hij steeds van concrete voorbeelden uit zijn eigen leven, waardoor het boek heel gemakkelijk leest.

Brené Brown beschrijft in dit boek dat verbondenheid onmisbaar is om een bezield leven te leiden. Er is immers een diep verlangen in de mens om zich verbonden te voelen met anderen, om ergens bij te horen. Mensen die zich verbonden voelen, of dat nu met een partner is of met familie of vrienden, zijn minder eenzaam. Om echte verbondenheid te ervaren, is kwetsbaarheid essentieel. We kunnen immers pas onvoorwaardelijke liefde en verbondenheid ervaren als we kwetsbaar durven zijn.

Als je 1 boek leest, lees dan dit boek. Het gaat over perfectionisme, eigenwaarde, geluk, schaamte, veerkracht,… en andere thema’s waar iedereen soms mee worstelt. Naast schrijfster, is Brené Brown ook onderzoekster. Vele dingen die je instinctief wel weet over deze thema’s, worden in dit boek bijgevolg wetenschappelijk onderbouwd. Niettemin zijn de situaties die ze beschrijft heel herkenbaar en toegankelijk. Als we onze emoties beter begrijpen, wordt het bovendien gemakkelijker om ermee om te gaan. Daarnaast komt de vraag “Hoe verzamel jij nieuwe moed?” komt regelmatig terug. Moed is namelijk de rode draad doorheen al deze thema’s. Het vergt immers moed om onze imperfecte zelf te zijn.

Marie Forleo, wat een powervrouw! Dit boek moedigt je aan om je niet te laten overmannen door de beperkende overtuigingen die je angsten met zich meebrengen. Ze motiveert je om stap voor stap actie te ondernemen om je dromen werkelijkheid te laten worden.

Dit inspirerende boek geeft een nieuwe kijk op creativiteit. Elisabeth Gilbert moedigt aan om je talenten de wereld in te zetten. Ze belicht ook struggles die elke creatieveling wel eens tegenkomt, zoals het gebrek aan creativiteit of teveel gewicht geven aan je creatie (bijvoorbeeld door er naar te verwijzen als “je baby”). Ook hoe jouw ideeën jou misschien niet echt toebehoren. Misschien ben jij simpelweg de juiste persoon op de juiste plek. En als je niet de juiste persoon bent maar een idee toch een plaats in de wereld verdient, gaat het idee misschien naar iemand anders. Ik leg het waarschijnlijk wat omslachtig uit. Lees het boek. 🙂

Van alle boekentips is dit het dunste boekje. Dat weet je bij deze ook weeral. Dirk De Wachter schrijft over hoe we in onze samenleving obsessief streven naar het grote geluk terwijl het eerder te vinden valt in de kleine dingen, in zingeving en in nabijheid. Hij pleit voor het normaliseren van af en toe ongelukkig zijn. Dat maakt de gelukkige momenten extra mooi.

Een boek dat je zal helpen om je dromen na te jagen en in je kracht te staan. Je maakt kennis met je innerlijke rechter maar belangrijker nog, met je innerlijke mentor. Dit boek is een aanrader als je meer contact wilt maken met je intuïtie.

Gabby Bernstein beschrijft in dit spirituele boek hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt. We manifesteren constant de dingen en mensen in onze omgeving, ook al zijn we ons hier niet van bewust. Alles is immers energie. Bijgevolg is dit een ideaal boek om te lezen nadat je een vision board hebt gemaakt, om je dromen te vertalen naar de realiteit.

Lees dit boek als je meer inzicht wil krijgen in je persoonlijkheid en anderen beter wilt begrijpen. Voor mij is er in elk geval een hele nieuwe wereld opengegaan toen ik kennismaakte met dit persoonlijkheidsmodel. Het maakt dat ik milder naar mezelf en anderen kijk omdat ik de drijfveren begrijp achter bepaald gedrag. Je kan trouwens steeds terecht bij mij voor een diepte-interview om je Enneagramtype te bepalen.

Sandra De Clercq beschrijft in dit boek de 3 instincten of liefdestalen. Iedereen heeft een dominant instinct in zich, het is als een primair overlevingsinstinct en komt vooral tot uiting in onze relaties met anderen. Wanneer je hier meer inzicht in hebt, begrijp je beter waarom je partner bijvoorbeeld opgeladen wordt door aandacht te schenken aan zijn lichaam, eten en slaap terwijl jij misschien net veel energie krijgt van een diepgaand gesprek of quality time met vrienden. Lees alvast deze blog als je er meer over wilt weten.

Lijk je steeds hetzelfde tegen te komen in relaties? Heb je het gevoel je niet te kunnen openstellen? Of heb je de neiging om je te verliezen in relaties? Dan heb je wellicht veel aan dit boek. De ongezonde dynamiek tussen verlatings- en bindingsangst wordt hierin uitgelegd. Een must read dus wanneer je angstig in relaties staat.

Op een humoristische doch directe manier zorgt Mark Manson in dit boek voor de ene eye opener na de andere. Bijgevolg is dit een must read als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling. Ik schreef er bovendien een blog over.

In dit spirituele boek neemt Eckhart Tolle neemt je stapsgewijs mee in een leerproces naar bewustwording. Hij slaagt er in om iets wat bijna ondefinieerbaar is in woorden uit te drukken. Hij heeft het over het collectieve egodenken en over de waarde van in het hier en nu aanwezig te zijn. Dit boek stimuleert je om naar jezelf op zoek te gaan.

Yung Pueblo brengt universele wijsheden in pareltjes van gedichten. Daarnaast geeft hij meer inzicht in thema’s zoals zelfliefde, loslaten en je innerlijke wijsheid. Een aanrader indien je op zoek bent naar meer innerlijke rust.

Wat een heerlijk boek! Jen Sincero geeft op een humoristische manier adviezen over hoe je je lifegoals waar kunt maken. Ze geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om je dromen, plannen, relaties of carrière een bost te geven.

Geen boek maar wel een hele leuke tip, deze kaarten van Gabby Bernstein! Je gebruikt deze kaarten als je op zoek bent naar duidelijkheid, liefdevolle leiding of het terugkeren van je intuïtie. Ze helpen je je angst te veranderen in vertrouwen en herinnert je eraan dat het universum achter je staat.

Ook deze kaarten van Rebecca Campbell zijn fijn om mee te werken. Ze zijn in het bijzonder voor mensen die voelen dat ze een missie uit te dragen hebben hier, ook wel ‘lichtwerkers’ genoemd. Ze hebben me al vaak mooie boodschappen gebracht en het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had.

Zo, dat waren mijn tips. Ik wens je veel leesplezier!