(Blind) trouwen voor het goede doel!

Je bent verloofd en nog op zoek naar een trouwjurk? Je zoekt bovendien een tweedehandsjurk die nog van goede kwaliteit is? Wel, je krijgt de kans om te trouwen in een prachtige jurk én daarbij ook nog eens een goed doel te steunen! Esther, Marjolein en ikzelf deden mee aan het VTM-programma Blind Getrouwd. We hielden er geen echtgenoot aan over maar wel een stel prachtige trouwjurken. Zonde om deze zomaar in de kast te laten hangen, dachten we. Daarom willen we graag ons steentje bijdragen en deze veilen voor een goed doel. De opbrengst van de verkoop zal dan ook integraal doorgestort worden.

VOOR ELKE JURK EEN GOED DOEL

RODE NEUZEN DAG

Rode Neuzen DagEsther koos voor Rode Neuzen Dag als goed doel, toepasselijk aangezien haar jurk vurig rood is. “De opbrengst van de veiling van mijn trouwjurk zal naar Rode Neuzen Dag gaan omdat ik mentale gezondheid een belangrijk onderwerp vind. Tijdens mijn opleiding psychologie heb ik gemerkt dat psychische problemen nog te veel een taboe zijn. Erover praten is al moeilijk, laat staan de stap zetten om hulp te vragen. Jongeren brengen veel tijd door op school, waardoor leerkrachten een laagdrempelig aanspreekpunt kunnen zijn. Hierin investeren kan er voor zorgen dat psychische problemen vroegtijdig aangepakt worden waardoor ernstige aandoeningen mogelijk vermeden worden. Jongeren zijn onze toekomst, dus ik sta volledig achter dit goede doel.”

ARMENTEKORT

Armen TekortMarjolein koos voor ArmenTeKort, een vzw met als missie samen met opgeleide buddy’s kansarmoede overwinnen, door innovatie en empowerment . “Ik ben in september gestart aan de gratis opleiding om nu als buddy te mogen starten.” Professionele coaches leiden vrijwilligers op tot buddy’s in empowerment. Zij leren hoe een fragiel vlammetje doorheen een vertrouwensrelatie aangewakkerd kan worden tot een waar kampvuur. Deze vrijwilligers worden gekoppeld aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig buddytraject. Het is dus een gearrangeerde vriendschap in een kader van gelijkwaardigheid en gericht op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking. “De vzw is gestart in Antwerpen en als inwoner van deze stad,  maar ook vooral vanuit mijn geloof in deze manier van aanpak, kies ik ArmenTeKort als goed doel.”

 

Think Pink

THINK PINK

Ik koos voor Think Pink. We kennen jammer genoeg allemaal wel iemand die ooit in aanraking kwam met borstkanker. Het is immers de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Ook de mama van Damiano vecht er al een hele tijd tegen. Ik zou het daarom enorm fijn vinden om dit goede doel te kunnen steunen. Think Pink streeft er naar om te informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek te financiëren en daarnaast zorg- en nazorgprojecten te ondersteunen. Financiële steun lijkt me dan ook meer dan welkom.

 

 

DE BLIND GETROUWD-TROUWJURKEN

De 3 trouwjurken zijn uiteraard gereinigd en nog in goede staat. Ze komen van JPC Collection te Antwerpen, bekend om zijn prachtige trouwjurken. Meer info en foto’s van de jurken vind je hier.

 

 

 

KIJKAVOND OP WOENSDAG 31 OKTOBER 2018

Je kan de trouwjurken online vinden op de website van Vavato. Nog beter kom je naar de kijkavond op woensdag 31 oktober 2018 waar je de jurk zelfs meteen kan passen. Esther, Marjolein en ik verwelkomen je graag van 18u tot 20u bij Vavato in Sint-Niklaas. Vanaf 28 oktober tot 8 november 2018 kan je online bieden op de jurken.

Spread the word!

4 Replies to “(Blind) trouwen voor het goede doel!”

 1. Wat een leuk initiatief!

 2. Fans uit Herentals zegt: Beantwoorden

  Er stond vandaag ook een artikel op de nieuwssite van De Standaard – Drie deelneemsters uit ‘Blind Getrouwd’ veilen trouwjurken.
  Fijn om te zien dat jullie na ‘Blind Getrouwd’ nog steeds contact met elkaar hebben en zo’n prachtig initiatief op poten zetten. Jullie van ‘Blind Getrouwd’ zijn echt wel stuk voor stuk ‘bijzondere’ mensen!
  Zelf zijn wij ‘gelukkig’ getrouwd, dus een trouwjurk hebben we niet meer van doen 🙂
  Wij gaan duimen voor een mooie opbrengst voor de goede doelen… .

  1. Dankjewel, zo’n mooi compliment ????
   Het is voor ons heel fijn dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen. Het zullen geen fortuinen zijn maar alle beetjes helpen! ??

 3. […] (Blind) trouwen voor het goede doel! […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.