5 redenen waarom de winter wél leuk is!

Winter

Komende maandag wordt de meest depressieve dag van het jaar, of dat wordt ons toch verteld. “Blue Monday” heet dat dan. Dit zou te maken hebben met mislukte voornemens, donkere dagen en ver weg lijkende vakanties. Het enige wat nog van de feestdagen lijkt over te blijven zijn extra kilo’s. Klinkt inderdaad best deprimerend allemaal, tenzij je ervoor kiest om die maandag net iets rooskleuriger te maken. Ook al zie je het even niet, koude winterdagen hebben wel degelijk hun charmes. Keep on reading als jij tegen de stroom in wilt zwemmen en niet meedoet aan het winterdipje.

 

Winter is the time for comfort,
for good food and warmth,
for the touch of a friendly hand
and for a talk beside the fire.
It is time for home.
– Edith Sitwell

 

1. Guiltfree binge watching bij slecht weer.

We hebben een prachtige zomer gehad, toch?! Ik heb echt ontelbaar veel terrasjes, bbq’s en beach parties mogen beleven. Ken je echter dat gevoel, dat je ondanks die mooie zomerdagen stiekem liever in je pyjama op de zetel wilt hangen? Welcome winter! Dit is het seizoen waarbij je dit zonder schuldgevoel kan doen want het is toch te koud buiten. Mijn suggestie: kijk Tidying Up with Marie Kondo op Netflix. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, de Spark Joy (ook wel gekend als magie van het opruimen) springt zo van het scherm waardoor je het vanzelf warm krijgt!

 

2. Après-ski? Mais oui!

Dit is de ideale moment om een skitripje te plannen! Alsof het skiën zelf nog niet intensief genoeg is, verbrand je ook nog eens calorieën als je het koud hebt (bye bye feestkilo’s!). Geen tijd of budget voor vakantie? Geen probleem, ga naar de Moose bar in Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven of Mechelen en je voelt je in après ski-sfeer in no time. Waarschuwing: bereid je voor op schlagermuziek all night long én dirndls achter de bar.

 

3. Betere nachtrust.

Ook al lijkt de hittegolf van afgelopen zomer ondertussen al ver van ons bed, kan ik me de joekels van muggenbeten nog levendig herinneren. Weet je nog hoe irritant het was om door de hitte niet te kunnen slapen? Wel, draai je gerust nog een keer om want daar hebben we nu geen last van!

 

 

cosy

Let’s get cozy…

 

4. Hygge.

Zoals ik ook vertel in mijn blogpost over Göteborg, is de winter hét seizoen om je helemaal onder te dompelen in het concept hygge. Gezellig samen zijn met mensen, verzamelen in koffiebars voor een lunch, of je onder een dekentje installeren en samen met je lief naar een film kijken. Heerlijk als het buiten koud is en je je binnen kunt verwarmen!

 

5. Meer tijd om te sporten.

Tijdens lange zomeravonden wil je eerder genieten van het mooie avondzonnetje dan te zweten in de fitness, toch? Op koude winteravonden is dat geen optie. Sporten is dan ideaal om je op te warmen en je avond nuttig door te brengen.

 

What good is the warmth of summer
without the cold of winter to give it sweetness.
– John Steinbeck

 

Toch nog niet helemaal het zonnetje in huis ? Weet dan dat de dagen stilaan terug langer worden want de lente begint op 20 maart. Ja hoor, dat is al binnen 2 maanden! Voor je het weet, zit je alweer te snotteren door de hooikoorts of drink je rosé à volonté!

 

 

6 Replies to “5 redenen waarom de winter wél leuk is!”

 1. Winter, I like it!!
  Pretty little liars, ook een goeie serie op.netflix! 🙂
  En snowboarde., zaaalig!

 2. Heb ik dit jaar gelukkig geen last van!

  Het eerste jaar dat ik voornemens had (gezonder eten) en deze zijn super aan het lukken! Ik heb meer energie, slaap beter (volgens mijn activity tracker) en mijn humeur is beter! Never going back to junkfood!

  1. Super, kei goed bezig! ??

 3. Minder muggen ?! Ik ben geen wintermens (understatement), maar minder muggen is wel top ?!

  1. Haha, dat is misschien inderdaad wel het grootste voordeel aan de winter ?

 4. Fans uit Herentals zegt: Beantwoorden

  Als we op ‘Blue Monday’ zijnde 1 maandag op een jaar (een beetje) depri mogen zijn en de andere 364 dagen ‘happy’, dan lijkt ons dat een mooi streefdoel 🙂
  De winter is ook niet ons favoriet seizen – geef ons maar de warmte van de zon. Wintersport vakanties zijn echt niet aan ons besteed. Maar ’s avonds met z’n tweetjes in de zetel knus onder een dekentje heeft zeker zijn charmes. Dat geldt ook voor wandelingen in verse sneeuw of bij een winterzonnetje onder heldere hemel – helaas zijn die weersomstandigheden er deze winter nog nauwelijks geweest. Toch heerlijk om tijdens de winter weg te dromen en plannen te maken voor de zomer… .
  Wat dat sporten betreft, klopt het helemaal wat je schrijft – wij proberen tijdens deze periode de conditie wat op te krikken 🙂
  Veel liefs!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.